Oeps, je gebruikt een niet-ondersteunde browser.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Over ons

Uitmuntende expertise

En jarenlange ervaring

Decolvenaere Houtimport is 5 generaties aan passie voor tropisch hout.Vandaag de dag staat Daphné Decolvenaere aan het roer.

Decolvenaere draagt kwaliteit hoog in het vaandel en deze houding tegenover kwaliteit is een van de belangrijkste zaken die telkens werd overgedragen naar de volgende generatie.
Vakkundig
Alle hout uit eigen zagerijen is kwartiers en half-kwartiers gezaagd.
Transport
Wij staan in voor een verzorgde levering.
Voorraad
Wij hebben liefst 6 hectaren overdekt magazijn.

Eigen concessies

& eigen zagerijen in Kameroen

We hebben meer dan 50 jaar dagelijkse aanwezigheid in eigen zagerijen om de kwaliteit op het hoogste niveau te behouden. De volgende generatie is reeds werkzaam in het bedrijf, dus de toekomst is verzekerd. Dit zorgt ook meteen voor een constante bevoorrading uit de meer dan 300.000 hectaren eigen concessies.

We onderscheiden ons door een een unieke zaagwijze (kwartiers en half-kwartiers). Decolvenaere heeft twee eigen zagerijen met eigen droogcapaciteit, een eigen schaverij met derde site te Douala als logistieke schakel ter verdeling van de productie. Onze houtsoorten uit eigen concessie zijn: Afrormosia, Ayous, Doussie, Iroko, Kossipo, Okan, Padouk, Sapelli, Sipo, Tali. Alle hout uit eigen zagerijen is OLB-gecertificeerd.